Скумрия на скара с пържен качамак

Красиво поднесена и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 скумрии (почистени)
50 г пресен джинджифил
50 мл олио
2 с. л. балсамов оцет (светъл)
2 с. л. сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус

за качамака:
300 г царевичен грис (за качамак)
300 мл прясно мляко
50 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня


Начин на приготвяне:
1
Скумрия на скара с пържен качамак
Млякото за качамака се загрява на умерен огън с 600 мл вода, сол и черен пипер на вкус.
2
Скумрия на скара с пържен качамак 2
Щом течността кипне, се сипва царевичният грис и се бърка, докато сместа се сгъсти и грисът се свари.
3
Скумрия на скара с пържен качамак 3
Дърпа се от огъня и се разбърква със стрития на паста чесън, наситнения розмарин и зехтина.
4
Скумрия на скара с пържен качамак 4
Прехвърля се в намазана със зехтин тава. Покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща кора и се оставя да се охлади.
5
Скумрия на скара с пържен качамак 5
След това фолиото се маха, а качамакът се нарязва на кубчета. Пържи се до златисто на маслена баня и се изважда.
6
Скумрия на скара с пържен качамак 6
Джинджифилът за маринатата се обелва, настъргва се и се разбърква с лютия сос, олиото, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус.
7
Скумрия на скара с пържен качамак 7
Рибите се намазват с маринатата и се оставят да престоят 30 минути.
8
Скумрия на скара с пържен качамак 8
Пекат се върху намазана с олио скара – от двете страни, до готовност.
9
Скумрия на скара с пържен качамак 9
Поднасят се с качамака. По желание се слагат още лют сос и капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: