Скумрия на фурна „Ропотамо“

Вкусът на баба
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.03.2017
Скумрия на фурна „Ропотамо“
 
Необходими продукти:
1,7 кг скумрия
150 г кромид лук
200 г моркови
800 г домати консерва
20 г захар (или 50 г мед)
50 мл олио
1 кг боб (сварен)
700 г сварен грах
600 г кисели краставички
5 г червен пипер
3 г чубрица
3 г риган
1-2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване на рибата


Начин на приготвяне:
1
Скумрията се почиства и се нарязва на порционни парчета. Осолява се и се оставя настрана.
2
Лукът се наситнява. Морковите се нарязват на кръгчета. Зеленчуците се сотират в загрятото олио.
3
Добавят се доматите и захарта, разбърква се и сместа се оставя да ври за десетина минути.
4
В подходяща тава се смесват грахът, бобът, нарязаните кисели краставички, подправките и сотираните зеленчуци.
5
Всяко парче риба се овалва в брашно и се подрежда върху сместа. Ястието се пече до готовност в загрята на 200 градуса фурна.


Съвет:
Ако не сте опитвали риба „Ропотамо“ – направете го – ястието си го бива...
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2023
Частно казано сготвих яденето с резерви, но се получи много вкусно. Даже скумрията не накъртваше както се получава при обикновената плакия
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2020
Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: