Сконс с бананово сладко

Британски десерт от сладки хлебчета с инстантно кафе, сметана и сладко
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2012
Сконс с бананово сладко
 
Необходими продукти:
250 г брашно
50 г краве масло
3 ч. л. захар
200 мл прясно мляко
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия
1–2 ч. л. инстантно кафе
разбита сметана за гарниране

за банановото сладко:
800 г банани
200 г захар
50 мл бял ром
1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Сконс с бананово сладко

Брашното и бакпулверът се пресяват в купа. Прибавя се маслото (трябва да е студено), нарязано на кубчета и се разбърква до получаването на трохи.


2
Сконс с бананово сладко 2

Слагат се солта, 1 ч. л. от захарта и ванилията. Налива се прясното мляко и се бърка до получаването на средно твърдо тесто.


3
Сконс с бананово сладко 3

Разточва се с дебелина 1,5–2 см, върху набрашнена повърхност. Поръсва се инстантното кафе и с останалата захар.


4
Сконс с бананово сладко 4

Отново се разточва и с помощта на ринг се изрязват кръгчета. Остатъкът от тестото се омесва отново на топка, разточва се и се изрязват нови кръгове.


5
Сконс с бананово сладко 5

Поставят се в тава, в която има хартия за печене (или тя трябва да е с незалепваща повърхност) и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути, докато станат златисти.


6
Сконс с бананово сладко 6

Бананите се нарязват на кубчета. Сокът от лайма се изцежда, налива се в касерола, добавят се бананите и се кипва на котлона.


7
Сконс с бананово сладко 7

Слага се захарта и се вари на слаб огън докато сместа стане гъста и лепкава – около 45 минути.


8
Сконс с бананово сладко 8

Изпечените питки се разполовяват още докато са топли.


9
Сконс с бананово сладко 9

Между двете половинки се слага от банановото сладко и разбита сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще се постареам да изпълним желанието :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Рецептата е страхотна, но бих се радвала да покажете и солен вариант.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: