Скариди темпура с корнфлейкс

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
Скариди темпура с корнфлейкс
 
Необходими продукти:
500 г сурови кралски скариди
3 с. л. олио
2 ч. л. наситнен джинджифил
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 стръка пресен лук
1/4 ч. л. натриев глутамат
1 ч. ч. олио за пържене
зелена салата “Айсберг”
6 с. л. пшенично натурално нишесте
1 к. ч. корнфлейкс
2 щипки смлян бял пипер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. саке (коняк)
2 ч. л. светъл соев сос
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скаридите се измиват, главите се отстраняват и се почистват, като се запазва краят на опашката им. Оставят се да се изцедят и се слагат в смесените продукти за маринатата да престоят около 10 минути.
2
Нарязват се зеленчуците на малки кубчета и се глазират за кратко с малко зехтин.
3
Маринованите скаридите се овалват първо в нишестето, след това в корнфлейкса и се пържат на части в горещото олио до порозовяване.
4
В малък чист тиган се наливат трите с. л. олио и в него се пържат за 1–2 минути нарязаните наситно джинджифил, чесън, люта чушка и лук, като няколко пъти се разбъркват. Добавя се маринатата от скаридите, оставя се да кипне, поръсва се с глутамата и се прехвърля в сосиери.
5
Скаридите се поднасят горещи върху канапе от зелена салата и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: