Скариди с вино

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Скариди с вино
 
Необходими продукти:
10 скариди
1 в. ч. червено вино
10 оризови листа*
1 белтък
1 стрък зелен лук
3 листа спанак
мазнина за пържене
1 домат
1 печена червена чушка
50 мл чили сос
1 скилидка чесън
1 кубче рибен бульон
30 мл червено вино


Начин на приготвяне:
1
Скаридите се почистват, без да се махат опашките, и се потапят в червеното вино, смесено със захарта и сол.
2
След това се завиват в оризовите листа, като краищата се залепват с белтък, и се запържват в тиган със сгорещена мазнина.
3
Завързват се на снопчета с перата от зеления лук и се поставят върху листата спанак.
4

В подходящ съд се слагат продуктите за рибния сос, като рибният бульон предварително се разтваря във вода, и се пасират. Полученият сос се сервира в купичка заедно със скаридите.


 


 


* Оризовите листа – това са фини кори, които се приготвят от оризово тесто. Те са готов продукт, който може да намери- те в няколко разновидности в азиатските магазини.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: