Скариди с чесън по испански

Пикантно предястие с аромат на море
Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2011
Скариди с чесън по испански
 
Необходими продукти:
15 тигрови скариди
1 голяма глава лук
6 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
70 мл тъмен ром (сухо шери)
1/2 ч. л. червен пипер
1 стрита люта чушка (чипотле)
1/4 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Скариди с чесън по испански

Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наедро и се запържват в зехтина.


2
Скариди с чесън по испански 2

Скаридите се почистват (главите не се отстраняват) и също се слагат в тигана. Овкусяват се с червеният пипер, кимионът и лютата чушка.


3
Скариди с чесън по испански 3

Сипва се сокът от лимона и се фламбира с рома.


4
Скариди с чесън по испански 4

Посолява се и се поръсва с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2024
На мен много ми харесаха. Не са като тези в Испания - може би някаква подправка липсва, но... на мен ми харесаха!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2022
Тази рецепта ми харесва!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Според нас твърдо трябва да са тигрови:) Ако купите дребни замразени скариди имайте предвид, че са с високо съдържание на вода. Т.е. може вб 700-800 г ще ви свършат някаква работа.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ако не са тигрови колко трябва като количество да са скаридите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: