Скандинавска салата с гравлакс

Източник: Людмила
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.01.2017
Скандинавска салата с гравлакс
 
Необходими продукти:
300 г дребни картофи
200 г гравлакс
100 г зелен фасул (бланширан)
100 г грах (бланширан)
1 връзка зелени аспержи
150 г чери домати
100 г краставица
100 г зелена салата
100 г рукола
100 г бейби спанак
2 с. л. наситнен див лук (или зелен лук)
1 връзка копър

за дресинга:
2 с. л. кафява захар
50 мл бял оцет
2 с. л. едрозърнеста горчица
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. пипер меланж (смлян)
100 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Направете дресинга, като смесите оцета и захарта в подходяща купичка и разбъркате добре, докато захарта се разтопи. Ако е необходимо, леко стоплете оцета, за да се разтвори по-лесно захарта. Прибавете солта, пипера и горчицата, и разбъркайте отново. Започнете да прибавяте зехтина на тънка струйка при постоянно бъркане, до получаване на хомогенна смес.
2
Подгответе широка чиния за салатата и подредете в нея зелената салата, руколата и спанака. Овкусете с част от дресинга.
3
Сварете картофите без да ги белите и ги оставете, да се охладят. Разполовете ги и ги подредете върху зелената салата, заедно със зеления фасул, почистените и бланширани аспержи, разполовените чери домати и нарязаната на полумесеци краставица.
4
Добавете граха и подредете нарязания на тънки ивици гравлакс.
5
Накрая поръсете салатата с наситнените лук и копър и залейте с останалия дресинг.

Сервирайте веднага.



Съвет:
Бланширайте зеленчуците в подсолена кипяща вода за около 1 минута (максимум 2 минути), след което ги шокирайте в студена вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: