Сиропирани розички

Източник: Ани Петрова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.01.2016
Сиропирани розички
 
Необходими продукти:
21 г прясна мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
2 яйца
250 мл прясно мляко
1 с. л. олио
1 ч. л. оцет
800 г брашно
2 с. л. мас

за сиропа:
1 л вода
700 г захар
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Пресяваме брашното и към него добавяме яйцата, олиото, оцета, солта и маята, предварително разтворена със захар и малко топла вода.
2
Накрая наливаме затопленото, но не горещо прясно мляко.
3
Замесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме да втаса за половин час.
4
Разделяме втасалото тесто на 4-5 топки и разточваме всяка топка на много тънка кора, с дебелина от около 1-2 мм.
5
Намазваме ги с разтопената мас и ги навиваме на руло. Трябва да получим 4-5 рула, които нарязваме с остър нож на парчета с дебелина от около 1 см.
6
Нареждаме парчетата в намаслена тава, на разстояние едно от друго и ги оставяме за половин час на топло, за да втасат.
7
Печем около 20-25 минути в загрята на 220 градуса фурна.

8
От водата, захарта и ванилията приготвяме горещ сироп и с него заливаме изтиналите розички. Покриваме ги с фолио или с кърпа, за да се задушат и да се сиропират по-добре.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2018
Страхотни са !
4.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2016
Станаха много вкусни. :) Само че аз им добавих орехови ядки и канела. :) Благодаря за рецептата. :)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
СТРАХОТНА
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Да става супер като сложиш ядки има вкус на баклава
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Рецептата е много хубава,само че аз сложих и малко счукани орехи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: