Сиропирани охлювчета

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 15.01.2014
Сиропирани охлювчета
 
Необходими продукти:
за блундер тестото:
800 г брашно
5 яйца
250 мл прясно мляко
40 г мая
10 г захар
125 г краве масло
1 щипка сол

за плънката:
100 г натрошени орехови ядки
1 к. л. канела
10 г тъмни стафиди за украса

за сиропа:
3 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
1 лимон
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
За да направите блундер тесто, трябва всички продукти да са със стайна температура. Натрошете маята в млякото и прибавете 4 с. л. брашно. Бъркайте до образуване на гъста каша. Прибавете и щипка захар. Така приготвената закваска, оставете да втаса.
2
В купа пресейте брашното, прибавете яйцата (отделете белтъка от едното яйце за намазване), закваската, щипка сол, мекото масло и омесете гладко и еластично тесто. Покрийте купата с тестото с кърпа и оставете да втаса. Когато тестото се увеличи два пъти, омесете го отново добре. Разделете тестото на две топки, всяка от които се разточва на квадратен лист. Намажете двата листа с предварително отделения и разбит белтък и поръсете с орехите, размесени с канелата. Навийте на стегнати рула, които нарежете на охлюви с дебелина около 1см. Украсете, като боднете по една стафида в центъра на охлюва. Наредете ги в намазана с масло тава и оставете да втасат повторно.
3
Пекат се в умерена фурна. Смесете водата, ванилията и захарта и ги сложете на котлона. Когато сиропът заври, свалете от огъня, настържете кората на лимона, после изцедете сока му в сиропа. Оставете за 10 минути настрана, след което с него се заливат напълно изстиналите охлюви.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2014
За да ги направя, ми трябваха повече от 2 часа. И са повече от 12 бр. Не ги нагъчках както на снимката, исках да изглеждат като мелчета :) . За вкусът още нищо не мога да кажа, отлежават със сиропа, който между другото ми се струва малко. Колко дебело се точи? Аз ли сгреших някъде?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: