Сиропелийки

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 03.04.2017
Сиропелийки
 
Необходими продукти:
500 г брашно
20 г прясна мая
1 ч. ч. прясно мляко (хладко)
2 с. л. захар
3 яйца
3 с. л. олио
60 г краве масло

за сиропа:
1,5 кг захар
1,5 л вода
3 ч. л. розова вода


Начин на приготвяне:
1
Маята се размива в млякото, заедно със захарта.
От посочените продукти се замесва тесто и се разделя на 3 части, като всяка се разточва на кора, с дебелина от 3-4 мм. Намазва се с разтопено масло и внимателно се навива на руло, така че да не се изтласка маслото.

2
Рулата се нарязват на парчета с размер от около 1,5 см. Парчетата се подреждат в намазана с масло тава, на малко разстояние едно от друго. Отгоре се разпределя останалото масло. Завиват се с прозрачно фолио и се оставят да втасат за 1 час.


3
Пекат се до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) и се оставят да се охладят.

4
Водата се кипва със захарта и се оставя да ври за няколко минути, след което се ароматизира с розовата вода. Изпечените и охладени рула се поливат със сиропа на няколко пъти - така, че да поемат сиропа, но без да плуват в него.


Съвет:
Получава се повече сироп, но по-добре е, да остане малко, отколкото да не стигне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: