Сиренки Софиянки

Вкусни и меки сиренки
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.12.2015
Сиренки Софиянки
 
Необходими продукти:
1 пакет брашно
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
1 кубче мая
1 с. л. сол
2 с. л. захар
1/2 ч. ч. олио
масло (или маргарин)
сирене


Начин на приготвяне:
1
Млякото се затопля и към него се добавят солта, захарта и маята. Сместа се оставя да втаса за около 20-30 минути.
2
Брашното се изсипва в по-голям съд и в него се оформя „кладенче“. Вътре се сипват яйцата, олиото и млякото с маята. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
3
Втасалото тесто се разделя на 3 части.
4
Всяка част се разточва, намазва се с масло (или с маргарин) и се поръсва със сирене.
5
Разточените кори се слагат една върху друга и се навиват на руло, което се нарязва на парчета.
6
Парчетата се подреждат в намазнена тава и се оставят да втасат. По желание може да се намажат с жълтък.
7
Сиренките се пекат до готовност в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. По желание може да се поръсят с маково семе, сусам и др.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
хубаво е
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
СТРАХОТНА ЗАКУСКА
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: