Сирене по тарикатски

Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2004
Сирене по тарикатски
 
Необходими продукти:
350 г обезсолено сирене
50 г луканка
1 яйце
1 домат
10 г краве масло
1 люта чушка
1 щипка чубрица


Начин на приготвяне:
1
Сирене по тарикатски
Гювечето за печене се намазва с маслото, дъното му се покрива с половината от нарязания на филийки домат. Натрошава се половината от сиренето, прибавя се половината от луканката и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите.
2
Сирене по тарикатски 2
Най-отгоре се слагат останалите резени домат, подправя се с чубрицата и се счупва яйцето. Пече се в предварително загрята фурна 10–15 минути при температура 180–200 градуса. Сервира се с люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: