Сирене по шопски под коричка от тесто

Тук няма да откриете класическата рецепта на шопите, но ще се насладите на страхотния вкус, на едно ефектно поднесено ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2012
Сирене по шопски под коричка от тесто
 
Необходими продукти:
600 г краве сирене
2 глави лук
3 червени домата
1 люта зелена чушка
4 яйца
2 с. л. овесени трици
20 г краве масло
60 мл зехтин
2–3 стръка прясна чубрица
2 стръка риган
сол и черен пипер на вкус
600 г бутертесто за запечатване


Начин на приготвяне:
1
Сирене по шопски под коричка от тесто

Доматите се цепват на кръст в горната част, пускат се във вряща вода за няколко секунди, след това се обливат в ледено студена, и се обелват. Нарязват се на дебели филии и се запичат с 20 мл от зехтина на грил тиган за кратко, като се поръсват със сол и черен пипер.

 


2
Сирене по шопски под коричка от тесто 2

Сиренето се натрошава, смесва се с разбитите яйца, нарязаната люта чушка, и наситнените риган и чубрица (от нея се запазва малко за украса). Добавят се овесените трици и се разбърква. Разпределя се в 5 намазани с част от маслото купички за крем брюле или гювечета.

 


3
Сирене по шопски под коричка от тесто 3

Лукът се нарязва на ивици и се карамелизира в останалия зехтин, като се посолява.

 


4
Сирене по шопски под коричка от тесто 4

Разпределя се върху сиренето и отгоре се слагат доматите.

 


5
Сирене по шопски под коричка от тесто 5

Бутертестото се разточва на тънък лист и от него се изрязват 5 кръга с диаметъра на съдовете, в които ще се пече. Тестените кръгове се поставят върху купичките и отгоре се правят шарки с нож. Намазва се с останалото масло. Отгоре се слага от заделената чубрица.

 


6
Сирене по шопски под коричка от тесто 6

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, около 25 минути. Поднасят се топли.

 


 


Съвет: Подходящо вино за ястието е розе от френския прованс.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2014
Малко традиция, скрита под слой тесто. Страхотно е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: