Сини мантусу

Рецептa от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2008
Сини мантусу
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 ч. л. сол
1 яйце
1/2 пиле
1 глава лук
3-4 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сини мантусу
Брашното се смесва със солта, яйцето и малко вода и се замесва твърдо тесто.
2
Сини мантусу 2
Разделя се на четири топки, от които се разточват тънки кори. Корите се оставят около един час в топло помещение, за да изсъхнат.
3
Сини мантусу 3
Лукът се нарязва наситно и се задушава в нагорещеното олио.
4
Сини мантусу 4
Пилето се сварява, обезкостява се, накъсва се на парчета и се слага при лука, а бульонът от варенето се запазва.
5
Сини мантусу 5
Изсушените кори се нарязват на квадрати.
6
Сини мантусу 6
В средата на всеки квадрат кора се слага от плънката и се завива като розичка.
7
Сини мантусу 7
Розичките се нареждат в намазнена тава и се пекат до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна. Заливат се с пилешкия бульон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: