Симид-кебап

Специалитет от Източна Турция с телешка кайма и булгур, изпечен на грил и поръсен със сусам
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
сусам за поръсване
зехтин за намазване
2-3 капки сос
1/2 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сух риган
1 с. л. кедрово семе
1/2 ч. ч. булгур
1/2 глава лук
2 сухи чушки
3 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Симид-кебап
Булгурът се сипва в купа, залива се с топла вода и се оставя да престои в нея, за да набъбне.
2
Симид-кебап 2
Лукът, скилидките чесън и магданозът се слагат в блендер и се наситняват.
3
Симид-кебап 3
Каймата се слага в купа. Добавят се стритите сухи чушки и се посолява.
4
Симид-кебап 4
Поръсва се с кимион, кориандър, джоджен и риган.
5
Симид-кебап 5
След това се сипват смлените лук и чесън, овкусява се със сос "Табаско" и се добавя нарязаното наситно кедрово семе.
6
Симид-кебап 6
Булгурът се охлажда, отцежда се от водата и се добавя при останалите продукти в купата.
7
Симид-кебап 7
Сместа се омесва много добре.
8
Симид-кебап 8
Отделят се около 80 г от каймата и с намазнени ръце се прави на топка. След това се оформя подобно на дебело кебапче и се нанизва на шиш.
9
Симид-кебап 9
Кебапът се дооформя с ръце и се намазва със зехтин.
10
Симид-кебап 10
Пече се върху грил тиган, като се завърта 4 пъти. В края се намазва със зехтин и се поръсва със сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Мнооогоооо вкусни !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: