Симфония от морски деликатеси

Гост: Георги Иванов, председател на
Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2007
Симфония от морски деликатеси
 
Необходими продукти:
200 г филе от сьомга
200 г филе от риба тон
200 г филе от сериола
50 г захар
50 г сол
2-3 зърна хвойна
50 г филе от риба тон
1 скилидка чесън
1 авокадо
3-4 листа рукула
2 с. л зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1 щипка стрит лют пипер
морска сол на вкус
няколко листа босилек
1 обелен домат
листа босилек
листа цикория
листа радичио
1 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Симфония от морски деликатеси
Филето от сьомга се маринова в смес от сол, захар и нарязани надребно зърна хвойна и се оставя да отлежи 24 часа, като на 12-ия час се обръща. След това се измива и се слага за 2 часа в хладилник. По същия начин се маринова и сериолата.
2
Симфония от морски деликатеси 2
Авокадото се разрязва на половини, костилката се изважда и сърцевината се издълбава с лъжица.
3
Симфония от морски деликатеси 3
Поръсва се с щипка стрит лют пипер, добавят се нарязаната скилидка чесън и листата босилек, сипва се 1 с. л. зехтин и се посолява.
4
Симфония от морски деликатеси 4
Филето от риба тон (50 г) се нарязва на малки парченца и се запържва за 2-3 минути в 1 с. л. зехтин. Оставя се да се охлади.
5
Симфония от морски деликатеси 5

Продуктите за муса се смесват, овкусяват се с лимонов сок, добавя се охладената риба тон и се пасира.


6
Симфония от морски деликатеси 6
Сьомгата, рибата тон и сериолата се нарязват на правоъгълни парчета.
7
Симфония от морски деликатеси 7
Мусът се оформя в чиния с помощта на ринг и се обгражда с ивици риба тон и сериола. Отстрани се слагат парчетата сьомга.
8
Симфония от морски деликатеси 8
Порцията се украсява с кубчета домат и листа босилек, цикория и радичио, поръсва се с балсамов оцет и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: