Швейцарски сплетен хляб

Бял, мек, разкошен
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно (тип 00)
250 мл прясно мляко (затоплено)
1/2 кубче прясна мая (21 г)
1 яйце
70 г краве масло
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Швейцарски сплетен хляб
Брашното се сипва в купа.
2
Швейцарски сплетен хляб 2
Маята се разтваря в 50 мл прясно мляко, заедно със захарта. Поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
3
Швейцарски сплетен хляб 3
Маслото се разтопява и се добавя към брашното, заедно с маята и останалото мляко.
4
Швейцарски сплетен хляб 4
Замесва се тесто, добавя се солта и се меси 10–15 минути, докато стане гладко. Слага се в купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

5
Швейцарски сплетен хляб 5
След това се разделя на 4 равни части.
6
Швейцарски сплетен хляб 6
Всяка част тесто се оформя като фитил, с дължина 30 см.
7
Швейцарски сплетен хляб 7
Фитилите се сплитат на плитка.
8
Швейцарски сплетен хляб 8
Хлябът се поставя в тава, покрива се с кърпа и се оставя да втаса повторно.
9
Швейцарски сплетен хляб 9
Намазва се с разбитото яйце и се пече около 30 минути, на долно ниво, в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2018
Направен с пълнозърнесто брашно
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: