Шведски пай с горски плодове

Източник: Martina Ivanova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.09.2014
Шведски пай с горски плодове
 
Необходими продукти:
за тестото:
125 г студено краве масло (на кубчета)
300 г брашно
1 с. л. прясно мляко
1 с. л. захар
1 ч. л. сол

за марципановия пълнеж:
50 г меко краве масло
100 г захар
1 ч. л. ванилова захар
150 г бадемов марципан (настърган)
2 яйца
1 с. л. брашно

за горските плодове:
1 с. л. захар
1 с. л. царевично нишесте
350 г замразени горски плодове

за маслените трохи:
25 г захар
1/2 ч. л. ванилова захар
75 г брашно
35 г студено краве масло


Начин на приготвяне:
1
Замесва се маслено тесто от 125 г от студеното масло, 300 г брашно, млякото, солта и 1 с. л. захар.
Препоръчително е да се използва кухненски робот за първоначалното замесване и след това бързо да се доомеси на ръка, за да не се разтопи маслото от топлината на ръцете.
2
Тестото се оформя на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за един час.
3
След това тестото се разточва и с него се покрива форма за печене на пай с диаметър 23 см. С вилица се правят дупки в тестото и формата се поставя във фризер за 30 минути.
4
Изважда се и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 10 минути.
5
Блатът се изважда от фурната и градусите се намаляват на 170. През това време се приготвя плънката от бадемовия марципан.
6
С миксер на крем се разбиват мекото масло, 100 г захар и 1 ч. л. ванилова захар (или ванилия на вкус).
7
Добавя се настърганият бадемов марципан и се разбива отново до хомогенизиране.

8
При непрекъснато бъркане, едно по едно, се добавят яйцата, а след това и 1 с. л. брашно. Сместа се изсипва във формата.
9
Размразените горски плодове се смесват с царевичното брашно и 1 с. л. захар и също се изсипват във формата.
10
От останалите продукти (25 г захар, 1/2 ч. л. ванилова захар, 75 г брашно и 35 г студено масло) се правят маслени трохи, по същия начин в кухненския робот, както масленото тесто. Паят се поръсва с тях.
11
Пече се 20-25 минути. Охлажда се преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2015
Изглежда супер а и предполагам е много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: