Шведски кюфтета с червено цвекло

Класика в шведската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
2 глави лук
100 г мариновано червено цвекло
30 г каперси
2 с. л. зехтин (+ за пържене)
1 яйце
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шведски кюфтета с червено цвекло
Каймата се смесва с настъргания лук и наситнените цвекло и каперси.
2
Шведски кюфтета с червено цвекло 2
Налива се зехтинът, овкусява се със сол и черен пипер, прибавя се и яйцето, омесва се добре и се оставя за 30 минути, да се овкуси добре.
3
Шведски кюфтета с червено цвекло 3
С помощта на метален пръстен (ринг) от сместа се оформят 6 големи кюфтета.
4
Шведски кюфтета с червено цвекло 4
Готвят се от двете страни в намазан със зехтин тиган.


Съвет: За да се маринова, червеното цвекло се обелва, нарязва се и се слага в буркан. Прибавят се няколко скилидки чесън, сол и пипер меланж на вкус и 1-2 стръка розмарин. Наливат се оцет и зехтин (в съотношение: две части зехтин и една част оцет), колкото да покрият цвеклото. Цвеклото трябва да престои в маринатата 4-6 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: