Швабска супа

Равиоли в телешки бульон
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 кг телешки кокали (или изрезки)
100 г глава целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
4 стръка пресен лук

за тестото:
300 г брашно (+ за размесване)
4 яйца (размер M)
1 щипка сол

за плънката:
500 г сурова наденица
100 г спанак
2 яйца (+ за намазване)
1 с. л. краве масло
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Швабска супа
Телешките кости или изрезки се пекат заедно с нарязаните наедро лук, целина и чесън, в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 30 минути.
2
Швабска супа 2
Прехвърлят се в тенджера и се заливат с 2 л вода.
3
Швабска супа 3
В съда се пускат мащерката и дафиновите листа и се готви поне 1 час на тих огън, като се отпенва.
4
Швабска супа 4
След това бульонът се прецежда през марля. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Швабска супа 5
Брашното за тестото се смесва със солта и яйцата. Замесва се еластично тесто. Оставя се да почине за кратко.
6
Швабска супа 6
Месото на наденицата се изважда от червото и се запържва в маслото до зачервяване.
7
Швабска супа 7
Добавя се спанакът и се готви, докато се изпари течността.
8
Швабска супа 8
Месото и спанакът се смилат в блендер.
9
Швабска супа 9
Към тях се добавят яйцата и наситненият магадноз и се смила отново. Оставя се да се охлади.
10
Швабска супа 10
Тестото се разточва на тънък лист.
11
Швабска супа 11
Върху половината от него, през няколко сантиметра, се разпределя плънката, а тестото около нея се намазва с яйце.
12
Швабска супа 12
Прехлупва се и се притиска добре около плънката, за да може тестото да се залепи.
13
Швабска супа 13
Изрязват се равиоли, които се сваряват в бульона.
14
Швабска супа 14
Супата се поднася с нарязан наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: