Шумарак с царевица

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2008
Шумарак с царевица
 
Необходими продукти:
3 стръка пресен лук
1 глава стар лук
1 люта чушка
1 ч. ч. доматен сос
2-3 скилидки чесън
200 г шумарак (изсушен зелен фасул с царевица)
1 телешки кокал (200 г)
1 к. ч. олио
2 щипки чубрица
2-3 стръка пресен джоджен
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шумарак с царевица
Главата стар лук и чесънът се нарязват наситно и се слагат в тенджера.
2
Шумарак с царевица 2
Прибавят се кокалът, стритата люта чушка и шумаракът.
3
Шумарак с царевица 3
Сипва се олиото и се поръсва с червен и черен пипер.
4
Шумарак с царевица 4
Слагат се доматеният сос и нарязаният надребно пресен лук.
5
Шумарак с царевица 5
Посолява се и се залива с 1 1/2 л студена вода. Вари се под капак до кулинарна готовност (около 40 минути).
6
Шумарак с царевица 6
Преди сервиране се овкусява с наситнения пресен джоджен и чубрицата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: