Щука върху канапе от спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2003
Щука върху канапе от спанак
 
Необходими продукти:
200 г щука
брашно за паниране
зехтин за пържене
200 г замразен спанак
50 г черни печурки
50 г култивирани печурки
50 г течна сметана
1/2 глава кромид лук
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. домати “кон-касе” (обелени, изчистени от семето до
1/2 скилидка чесън
1-2 щипки бял пипер
50 г краве масло
20-25 г каперси
1-2 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Щука върху канапе от спанак
Щуката се нарязва на шайби, посолява се и се овалва в брашно. В тиган се сгрява зехтинът и шайбите щука се запържват двустранно до златисто.
2
Щука върху канапе от спанак 2
Лукът се нарязва наситно и се пържи на умерен огън до златисто. Прибавят се нарязаните на филийки гъби и ситно накълцаният чесън, овкусява се и се разбърква. Пържи се 2-3 минути, прибавя се изцеденият и нарязан спанак, разбърква се и след като заври, се слагат сметаната и доматите кон-касе. Овкусява се с белия пипер, разбърква се и след 1-2 минути се сваля от огъня.
3
Щука върху канапе от спанак 3
Масленият сос се приготвя, като в тенджерка се разтопява маслото, прибавят се каперсите и веднага след като заври, се овкусява със захарта. Сипват се 3-4 с. л. вода и се изчаква, докато сосът се уплътни.
4
Щука върху канапе от спанак 4
Сервира се, като в средата на чинията се оформя канапе от гарнитурата. Върху нея се поставя изпържената риба и се залива с масления сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: