Щука с пролетни зеленчуци

Ресторант "При локомотива", гр. Нойзидл, Австрия
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г краве масло
2 цели риби щука (2–2 1/2 кг)
50 г краве масло
10 скилидки чесън
1 лимон
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
200 г пролетни картофи
50 г краве масло
1 с. л. наситнен магданоз
100 г зелен фасул


Начин на приготвяне:
1
Щука с пролетни зеленчуци
Щуките се почистват и се поставят в тава за печене. Посоляват се добре, овкусяват се с червен и черен пипер и се намазват с маслото. В тавата се слагат целите скилидки чесън и рибата се пече 20-25 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
2
Щука с пролетни зеленчуци 2
Картофите се сваряват цели. След това се отцеждат от водата и се задушават в сгорещеното краве масло (50 г), като се поръсват с нарязания наситно магданоз и се посоляват на вкус.
3
Щука с пролетни зеленчуци 3
Зеленият фасул се сварява на пара. След това се задушава в предварително разтопеното масло и се овкусява със сол.
4
Щука с пролетни зеленчуци 4
Готовата щука се поставя в поднос за сервиране и се полива със соса, в който е печена. До нея се сипва гарнитурата от картофи и зелен фасул, декорира се с резенчета лимон и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: