Щрудел с ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2010
Щрудел с ядки
 
Необходими продукти:
500 г точени кори
1 кг ябълки
100 г краве масло
100 г лешници
100 г орехи
4 с. л. захар
1 ч. л. канела
1 лимон
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Ядките се счукват и се смесват с ябълките.
3
Половината масло се разтопява в тиган и се добавят ябълките, счуканите ядки, захарта, канелата, сокът и настърганата кора от лимона. Сместа се задушава около 5–6 минути.
4
В намазнена с останалото масло тавичка се слагат две слепени кори, намазва се със сместа и се покрива с кора. Така се подреждат всички кори и се разпределя целият пълнеж, като накрая се покрива с кора.
5
Щруделът се пече около 15 минути в предварително сгорещена до 190 градуса. Преди да се сервира, се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: