Щрудел с манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2004
Щрудел с манатарки
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 червена чушка
1 шепа сушени домати
30-40 г масло
500 г манатарки
1 с. л. каперси
черен пипер на вкус
1 пакет бутер тесто
50 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Щрудел с манатарки
Лукът и чушката се нарязват наситно. Сушените домати се заливат с вряла вода, оставят се да престоят 10 минути, нарязват се надребно. Манатарките се измиват и нарязват.
2
Щрудел с манатарки 2
Лукът се изсипва в загрятото в тиган масло и се запържва на силен огън за около минута. Щом се зачерви, се добавят нарязаните манатарки, пържат се 5 минути, докато се зачервят, изсипват се наситнената чушка и доматите. Подправя се с каперсите, солта и черния пипер. Плънката се разбърква и се оставя да се охлади.
3
Щрудел с манатарки 3
Бутер тестото се нарязва на правоъгълници с размери 10/15 см. Във всеки се слага по малко плънка и се поръсва от нарязания на кубчета кашкавал. Краищата на тестото се намазват с вода. Навива се на руло, като двата края на всяко рулце се притискат с вилица, за да не излезе плънката. Нареждат се в намаслена тава. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути (докато се зачервят). Могат да се поднесат със зелена салата с домати и лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: