Шпикована плешка от глиган с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2011
Шпикована плешка от глиган с розмарин
 
Необходими продукти:
250 г месо от глиган
50 г сланина
100 г чери домати
10 мл зехтин
1 стрък селари
3 клонки розмарин
2 глави чесън
сол на вкус

за маринатата:
250 мл оцет
1 глава лук
1 морков
10 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
2-3 дафинови листа
1 щипка смлян карамфил
1 корен пащърнак
кората от 1 лимон
1 връзка магданоз
1 ч. л. сол
2-3 листа целина


Начин на приготвяне:
1

Маринатат се приготвя, като зеленчуците корените и зелените подправки се нарязват на едри парчета, добавят се останалите съставки и всичко се вари в 500 мл вода и оцета около 30 минути.


2

Почистеното и измито месо се залива с врящатата марината и престоява в нея около 30 минути под капак. Изважда се, а маринатата повторно се кипва. Още гореща, се излива отново върху месото, което престоява 1-2 денонощия в затворен съд, като от време на време се обръща. 


3

Скилидките на едната глава чесън се запичат в намазан със зехтина тиган и се овкусяват със сол. Сланината се нарязва на ивици, розмаринът и селарито надребно. 


4

Изкиснатото и подсушено месо се шпикова с подготвените чесън, сланина, и подправки. 


5

Пече се на скара или грил тиган по 7-8 минути от всяка страна. 


6

След изваждането на месото от тигана в него се слагат чери доматчетата и другата глава чесън, предварително счукан. Задушават се до омекване. Месото се поднася с гарнитурата от задушени зеленчуци. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


313 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: