Шотландска закуска

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г картофа
100 г бекон на ивици
50-60 г масло
5 яйца
2 глави лук
1 к. ч. брашно (75 г)
1 ч. л. сол
олио за пържене на яйцата


Начин на приготвяне:
1
Шотландска закуска
Картофите се обелват, нарязват се на четвъртинки, поставят се във вряща, подсолена вода и се сваряват. След това се слагат в купа и се намачкват заедно с маслото, брашното и солта. Сместа се оставя да се охлади за около час.
2
Шотландска закуска 2
Ивиците бекон се запичат върху грил тиган за 10 минути, на умерен огън. Изваждат се върху салфетка. Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1 пръст. Изпичат се от двете страни в тигана, в който е пържен беконът, за около 10 минути.
3
Шотландска закуска 3
Върху намазнена повърхност се поставя метален пръстен и се пълни с охладеното тесто. С помощта на шпатула пръстенът се повдига и се изважда. Готовият скоунс се поставя върху грил тигана и се изпича от двете страни.
4
Шотландска закуска 4
В тиган с предварително загрятото олио се поставя метален пръстен. В него едно по едно се чупят и пържат яйцата.
5
Шотландска закуска 5
Сервира се, като върху скоунс се поставя по едно яйце, ивица бекон и лучени кръгчета.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: