Шоколадово-ванилово парфе с чиа

Източник: Лагароне
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ваниловата смес:
250 мл прясно мляко
3 с. л. семена чиа Lagarone
2 с. л. мед
семената от 1/2 шушулка ванилия

за шоколадовата смес:
250 мл прясно мляко
3 с. л. семена чиа Lagarone
2 с. л. неподсладено какао
семената от 1/2 шушулка ванилия
5–6 фурми
1 щипка сол

за гарниране:
2 банана (добре узрели)
шоколадов чипс
кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
В купа налейте млякото, добавете нарязаните на дребно фурми, какаото, ваниловите семена, солта и семената чиа Lagаrone. Разбийте добре и оставете сместа да престои за около 10 минути, за да може семената чиа да поемат течността.
2
В друга купа пригответе ваниловата смес – налейте млякото, добавете, меда, ваниловите семена и семената чиа Lagarone. Разбийте добре, за да може медът да се разтвори и оставете настрана за около 10 минути.
3
Обелете бананите и ги намачкайте.
4
Подредете „парфето“ в 2–4 подходящи чаши – на дъното разпределете сместа с какаото, отгоре сложете пласт от намачканите банани и завършете със светлата ванилова смес.
5
Приберете десерта в хладилника, за около час, за да може да стегне добре.
6
Преди да поднесете, поръсете с кокосови стърготини, шоколадов чипс или ядки.


Съвет:
Освен, че е много полезен, заради чиа семената Lagаrone, в десерта няма добавена захар, така че е и много диетичен. Ако вместо прясно мляко използвате бадемово, соево или кокосово мляко, това ще го направи подходящ и за вегетарианци и вегани. Сладостта идва от добавените в едната смес фурми, а в другата – от меда.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2020
Супер лесно и много бързо. :) Спаси положението тази вечер.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2017
Перфектно!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2017
Стана много вкусно! Аз добавих и една супена лъжица сироп от агаве към сместа с какаото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: