Шоколадово трио

Гост: Йордан Иванов, готвач в ресторант "Левента", град Русе
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2007
Шоколадово трио
 
Необходими продукти:
150 мл сметана
100 г млечен шоколад за диабетици
100 г черен шоколад за диабетици
100 г бял шоколад за диабетици
50 г фруктозна захар
50 г краве масло
50 г брашно
50 г мед
50 г сирене "Маскарпоне"
50 г синьо сирене
6-7 лешника
круша, папая и кокосови стърготини за декориране
100 мл червено вино
1 звезден анасон (1/4 ч. л. анасоново семе)
2-3 с. л. фруктозна захар
1 пръчица канела
кората от портокал


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово трио
Шоколадът се начупва и се разпределя в купички. Във всяка купичка се наливат по 50 мл сметана и шоколадът се разтопява в микровълнова фурна (300-400 W). След това се оставя да се охлади при стайна температура.
2
Шоколадово трио 2
Брашното за бисквитата се сипва в купа заедно с разтопеното масло.
3
Шоколадово трио 3
Добавят се фруктозната захар и медът и се разбърква, докато се получи гладка хомогенна смес.
4
Шоколадово трио 4
Сместа се поставя в сладкарска торбичка (пош) и се шприцова на ивици в покрита с готварска хартия тавичка. Пече се 7-8 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
5
Шоколадово трио 5
Върху бисквитката се подреждат едно до друго синьото сирене, маскарпонето и лешника.
6
Шоколадово трио 6
Върху синьото сирене се шприцова черният разтопен шоколад, върху маскарпонето – млечният.
7
Шоколадово трио 7
Лешникът се покрива с белия шоколад.
8
Шоколадово трио 8
До черния шоколад се слага резен круша, върху млечния – резен папая.
9
Шоколадово трио 9
Белият шоколад се поръсва с кокосовите стърготини, които предварително са запечени на сух тиган до златисто.
10
Шоколадово трио 10
Десертният сос се приготвя, като виното се кипва и след като се редуцира на половина, се прибавят звездният анасон, фруктозната захар, настърганата портокалова кора и канелената пръчица. Десертът се полива със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: