Шоколадово тирамису

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
300 г течен шоколад (двуцветен)
100 г пудра захар
200 мл животинска сметана
50 мл вино „Марсала”
4 жълтъка
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
2 с. л. какао

за бишкотите:
300 г бишкоти „Савоярди”
300 мл кафе
100 мл вино „Марсала”
2 с. л. какао

за украса:
100 г черен шоколад

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадово тирамису
Жълтъците, виното и захарта се готвят на водна баня, като се бъркат, докато сместа се сгъсти. Охлажда се леко.
2
Шоколадово тирамису 2
Маскарпонето се разбърква с какаото, ванилията и течния шоколад.
3
Шоколадово тирамису 3
Сметаната се разбива, докато стане пухкава.
4
Шоколадово тирамису 4
Шоколадовият крем се смесва с крема от жълтъци и с разбитата сметана. Разбърква се.
5
Шоколадово тирамису 5
Какаото се разтваря в кафето и виното.
6
Шоколадово тирамису 6
Дъното на тава се намазва с част от крема.
7
Шоколадово тирамису 7
Подреждат се напоени в сместа с кафе бишкоти, покриват се с крем, отново се редят напоени бишкоти и се завършва с крем. Сладкишът се оставя в хладилник за 6 часа.
8
Шоколадово тирамису 8
Шоколадът се разтопява на водна баня, излива се върху силиконов килим или хартия за печене и се прибира във фризер, за да стегне.
9
Шоколадово тирамису 9
Шоколадът се начупва върху десерта.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2024
За пръв път правя Тирамису, възпираха ме суровите яйца в рецептите, а тук всичко е сготвено. Може би няма да го правя често, поради не толкова здравословното струпване на готови продукти, но това е всъщност плюсът, ако човек иска да направи сладкиш с перфектен вкус, в който няма какво да се обърка. Вкусът е като на най-добрите торти на пазара, наистина отлични комбинации за крем и за банята на бишкотиште.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2020
Много вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2017
Красимир, използвахме течна животинска сметана на Президент.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2017
Сметаната сладкарска ли е или обикновена? Използвам сметаната на президент, но не ми се стана пухкава.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: