Шоколадово суфле

Лава кейк
Източник: Бен
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.01.2016
Шоколадово суфле
 
Необходими продукти:
300 г шоколадов кувертюр
200 г краве масло (+ за намазване)
150 г брашно
150 г захар
6 яйца
натурално какао (за поръсване)


Начин на приготвяне:
1
Маслото и шоколадовият кувертюр се разтопяват на водна баня.
2
Яйцата и захарта се разбиват.
3
Добавят се брашното и охладената какаова смес.
4
Формички за мъфини се намазват с масло, поръсват се с какао и се пълнят със сместа до 3/4 от обема им.
5
Пекат се 9 минути в предварително загрята на 225 градуса фурна, на горен и долен реотан (без вентилатор).



Съвет:
Суфлето се пече точно 9 минути, тъй като при по-дълго печене няма да се получи ефектът с разтичащия се шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: