Шоколадово-портокалова мус торта “Линд”

С аромат на много шоколад, шоколад, още шоколад и портокали... Кой би устоял на тази комбинация от вкусове?
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 14.08.2018
Шоколадово-портокалова мус торта “Линд”
Шоколадово-портокалова мус торта “Линд”
 
Необходими продукти:
за блата:
400 г бисквити с какао
100 г смлени орехи
100 г краве масло
30 мл фреш от портокал
кората на един портокал

за шоколадовия крем:
500 мл сладкарска сметана
100 мл вода
250 г млечен шоколад
250 г тъмен шоколад
10 г желатин
портокалова кора

за декорация:
100 г тъмен шоколад
75 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се натрошават и се смесват с маслото, смлените орехи и портокаловите корички. Сипва се фреша от портокал и всичко се бърка до получаването на хомогенна смес. След това сместа се изсипва във форма с отделящо се дъно и хубаво се заглажда.
2
Желатина се накисва в студена вода, оставя се да набъбне и след това се загрява на водна баня. Шоколада се разтопява на водна баня и към него се добавя желатина и се сотавя да се охлади. Половината от сметаната се разбърква с шоколада. Останалата сметана се разбива и внимателно се разбърква с шоколадовата смес. Накрая се добавят портокаловите корички. Сместа се изсипва върху бисквитената основа, заглажда се добре и тортата се прибира в хладилник поне за една нощ, за да стегне.
3
Шоколада за декорация се разтопява на водна баня, смесва се със сметаната, разбърква се и се оставя да се охлади. Тортата се изважда от формата и се залива с изстиналия шоколад. Може да украсите по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2020
Каква сладкарска течна сметана използвахте в рецептата
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2020
Тортата стана разкошна и много вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: