Шоколадово парфе с ябълки

Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ябълка
пудра захар за поръсване
150 мл прясно мляко
100 г захар
2 белтъка
2 натурални шоколада
1 пакетче суха сметана
1 ябълка
50-60 г масло
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово парфе с ябълки
Едната ябълка се почиства от семето с нож за ябълки и се нарязва на много тънки кръгчета. Подреждат се в покрита с хартия за печене тава и се поръсват с пудра захар. Поставят се в загрята на 120 градуса фурна и се сушат около 50 минути (докато станат на "чипс").
2
Шоколадово парфе с ябълки 2
Белтъците се поръсват със захарта и се разбиват в купа на водна баня в сгорещена до 60 градуса вода, докато станат на сняг. След това се изсипва разтопеният шоколад и продължава да се разбива на водна баня. Когато се получи хомогенна смес, купата се оттегля от огъня.
3
Шоколадово парфе с ябълки 3
Сместа се налива в разбитата с прясно мляко сметана и се прехвърля в облепена с алуминиево фолио форма. Оставя се за няколко часа в хладилник, за да се стегне.
4
Шоколадово парфе с ябълки 4
Втората ябълка също се почиства от семето с нож за ябълки и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 пръст. В тиган се разтопява маслото, поръсва се захарта и вътре се запържват ябълковите кръгчета.
5
Шоколадово парфе с ябълки 5
Парфето се сервира върху канапе от запържена ябълка, отгоре се поставя сушена ябълка и се поръсва с пудра захар. (Може да се декорира с течен шоколад.)

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: