Шоколадово-меден кейк с ябълки и моркови

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.08.2017
Шоколадово-меден кейк с ябълки и моркови
 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г черен шоколад
1 щипка сол
1 пакетче ванилова захар
100 г краве масло (меко)
1/2 ч. ч. мед
200 г заквасена сметана
1 ч. ч. царевично брашно
1/2 к. л. канела
3/4 ч. ч. бяло пшенично брашно
1 ч. ч. настъргани и добре отцедени ябълки
1 ч. ч. настъргани моркови
1 бакпулвер
250 г крем сирене
3 с. л. мед
3 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Разтопете шоколада.
2
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
3
Разбийте белтъците на сняг със солта.
4
Жълтъците се разбиват с меда и ваниловата захар.
5
Към тях се добавя сметаната и се разбърква добре.
6
Сипват се царевичното брашно, шоколадът, канелата и мекото масло.
7
Разбърква се добре и се добавят ябълките, морковите и бялото брашно с бакпулвера.
8
Разбърква се добре и се прибавят белтъците.
9
Сместа се сипва във форма за печене и кейкът се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
10
Разбиваме крем сиренето с меда и намазваме отгоре изстиналия сладкиш.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: