Шоколадово фондю

Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2010
Шоколадово фондю
 
Необходими продукти:
2 натурални шоколада (200 г)
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. течна сметана (200 мл)
50 г краве масло
3 с. л. ликьор от кафе (какаов ликьор)
1 пандишпанова платка
2 банана
стафиди и бадеми по желание


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово фондю
Шоколадите се настъргват на ренде или се начупват на дребни парченца.
2
Шоколадово фондю 2
Сметаната се налива в какелона и се оставя да кипне заедно с маслото и захарта. Когато захарта се разтвори хубаво, се изсипва настърганият шоколад. Силата на огъня в спиртника се намалява и се оставя шоколадът да се разтопи, като се разбърква периодично. След това се налива ликьорът и се оставя да ври още около минута.
3
Шоколадово фондю 3
Шоколадовото фондю се консумира с парченца от пандишпановата платка и се гарнира с плодове и ядки по желание.


Съвети:
- Пандишпановата платка е по-популярна като блат за торта. В магазините се предлагат готови и изпечени платки във вакуумирана опаковка.
- Към шоколадовото фондю може да се използват и парченца козунак, кекс или друг сладкиш.
- Като добавка към това фондю могат да се сервират смлени лешникови и бадемови ядки и потопеното в шоколада парче сладкиш да се овалва в тях, преди да се консумира.
- Освен банани според сезона може да се използват всякакви плодове.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: