Шоколадово чийзкейк-брауни с ягоди

Лесен шоколадов десерт
Източник: Vanina Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.04.2015
Шоколадово чийзкейк-брауни с ягоди
 
Необходими продукти:
за брауни-слоя:
125 г краве масло
125 г черен шоколад
100 г захар
70 г кафява захар
2 яйца
няколко капки ванилов екстракт
1 щипка сол
80 г брашно
20 г какао

за чийзкейк-слоя:
225 г крема сирене (нискомаслено)
50 г захар
1 яйце
50 г брашно
настърганата кора от 1/2 лимон
80 г ягоди (или малини)


Начин на приготвяне:
1
Фурната се загрява на 180 градуса.
2
Форма с размери 20 х 20 см се намазва с мазнина и дъното и стените й се покриват с хартия за печене.
3
Маслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна на ниска мощност.
4
Оставят се да се охладят за 5 минути. Към тях се добавят двата вида захар и ванилията. Едно по едно се чукват и яйцата, като след всяко се разбърква добре.
5
Брашното, какаото и солта се пресяват и се добавят към сместа. Разбъркват се внимателно, до получаване на хомогенна смес.
6
Брауни-слоят се разпределя равномерно в застланата с хартия за печене тава.
7
Чийзкейко-слоят се приготвя като крема сиренето се разбива със захарта и яйцето, до получаване на фин крем. Добавя се брашното и лимоновата кора и се разбива отново.
8
Получената смес се излива върху брауни-слоя и с лъжица се правят въртеливи движения, за да се получи така наречения мраморен ефект.
9
Сладкишът се пече 30-40 минути или до момента в който, забита в центъра клечка за зъби излезе с няколко влажни трохи.


Съвет:
За предпочитане е сместа да се разбива с миксер. Преди да извадите сладкиша от тавата изчакайте да изстине добре.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2016
Предполагам,че ягодите се добавят на края ,отгоре в/у сладкиша. Ако някой го е правил,моля да сподели дали рецептата е сполучлива :)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Супер изглежда рецептата! Кога са ягодите ?
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2015
А ягодите (малините) кога се добавят?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: