Шоколадови яйца

Вярно е, че вътре не се крие играчка, но удоволствието да си ги направите вкъщи е голямо
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2012
Шоколадови яйца
 
Необходими продукти:
8 яйца (бели, размер L)
1/2 ч. л. боя за яйца (сладкарска, на прах, златиста)
4–5 капки лимонов сок
2 к. л. пудра захар
1 с. л. водка

за пълнежа:
400 г черен шоколад
400 г бял шоколод
80 г филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови яйца

Яйцата се измиват и с помощта на дебела игла или нож с остър връх се прави не голяма дупка в черупките им.  Белтъкът и желтъкът се отделят в купа (можете да ги използвате за омлет).

 


2
Шоколадови яйца 2

Черупките се измиват много добре. После се варят във вода за около 10 минути. Потапят се, за да се напълнят с вода и да потънат. После се отцеждат и се оставят хубаво да и изсъхнат.

 


3
Шоколадови яйца 3

Белият и черният шоколад се нарязват и се разтопяват на водна баня, в отделни съдове.  Бадемите се смесват с белия шоколад.

 


4
Шоколадови яйца 4

Черупките се поставят в картон за яйца с дупката нагоре. Двата вида шоколад се разпределят в два поша. Яйцата се пълнят до 1/2 с черния шоколад и след това с белия.

 


5
Шоколадови яйца 5

Боята се разтваря във водката, като за плътност се слагат захарта и прясно изцеденият лимонов сок. Яйцата се боядисват и се оставят в хладилник да стегнат поне за 2 часа.

 


6
Шоколадови яйца 6

После могат да се подредят в купа или направо да се консумират, като се обели черупката.


 




Съвет: Ако искате яйцата да станат в два отчетливи цвята, налейте първо единия шоколад,  оставете да изстине, и след това сложете  другия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: