Шоколадови сладки

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Шоколадови сладки
 
Необходими продукти:
75 г натурален шоколад
75 г бял шоколад
115 г краве масло
115 г пудра захар
2 яйца
225 г брашно
пудра захар за поръсване
мазнина за тавата


Начин на приготвяне:
1
Двата вида шоколад се разтопяват на водна баня в отделни съдове и се оставят да изстинат. Маслото и захарта се разбиват в купа.
2
Яйцата се разбиват и постепенно към тях се добавя от маслената смес. Накрая при постоянно разбъркване се добавя и брашното и се бърка до получаване на еднородна смес. Полученото меко тесто се разделя на две. Към едната част се прибавя белият шоколад, а към другата – натуралният. Двата вида тесто се увиват поотделно във фолио и се оставят за 1 час да отлежат.
3
От тестата се правят топчета, които леко се сплескват с ръка. Пекат се в намазнена тава около 12 минути на 190 градуса. Когато сладките са готови, се оставят да изстинат леко и се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
много вкусни сладки се получават :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Днес ги направих и макар,че се получиха малко безформени на вкус бяха страхотни и свършиха за нула време.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: