Шоколадови трюфели

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Шоколадови трюфели
 
Необходими продукти:
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
500 г бял шоколад
25 мл ром “Бакарди”
50 г филирани бадеми или кокос
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
150 г бял шоколад
500 г натурален шоколад
50 г стафиди (предварително изкиснати за около 24 часа
25 мл ром “Ямайка”
бял или черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Всички продукти за белите и черните трюфели се смесват в отделни съдове и се разбъркват. Трябва да се получи добра пластична маса, в която да се открояват добавките – стафиди или бадеми (кокос).
2
От тези смеси се оформят трюфелите. След това се заливат съответно с бял или черен шоколад, който се оставя да се свлече и втвърди в произволна форма.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: