Шоколадови трюфели с уиски

В тях има чувство, стил и голяма доза наслада
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2013
Шоколадови трюфели с уиски
 
Необходими продукти:
за ганаша:
340 г черен шоколад (70% какао)
2/3 ч. ч. животинска сметана
55 г краве масло
3 с. л. уиски

за овалване:
340 г черен шоколад (70% какао)
2 с. л. олио от гроздови семки
1 ч. ч. какао


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови трюфели с уиски

Шоколадът се натрошава в купа и се залива със загрятата сметана. Разбърква се и ако шоколадът не се е разтопил, се поставя на водна баня да се втечни. Добавя се маслото (размекнато на стайна температура) и се разбърква. След това се сипва уискито. Оставя се леко да се охлади за около 50–60 минути, като се бърка периодично.

 


2
Шоколадови трюфели с уиски 2

Оформят се бонбони и се оставят в хладилник да стегнат.

 


3
Шоколадови трюфели с уиски 3

Овалват се в разтопения шоколад, смесен с олио.

 


4
Шоколадови трюфели с уиски 4

След това се овалват в какао. После се подреждат в купа или кутия.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Уникално вкусно и лесно
2.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Страхотни...
1.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Много цапане, но си струва :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: