Шоколадови трюфели с лешници

Източник: Ива Славова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.05.2014
Шоколадови трюфели с лешници
 
Необходими продукти:
200 г кондензирано мляко
250 г черен шоколад
60 г лешници
15 мл бренди
какао на прах


Начин на приготвяне:
1
Лешниците се смилат.
2
Шоколадът се начупва на парченца, разтопява се на водна баня, маха се от огъня и се смесва с кондензираното мляко и лешниците.
3
Сместа се охлажда и се добавя бренди.
4
Оформят се топчета с големина на орех (1 ч. л.).


5
Топчетата се овалват в какаото (може да се използват още: кокосови стърготини, смлени орехи, както и различни видове топчета за украса) и всяко топче се поставя в хартиена формичка за мини мъфини или бонбони.
6
Могат да бъдат съхранени до 2 седмици в кутия. :)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: