Шоколадови тарталети с плодове

За да изненадате хората, които обичате
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
50 г пудра захар
75 г краве масло (студено)
1 ванилия
1 щипка сол
1 яйце

за ганаша:
300 г черен шоколад
50 г краве масло
20 мл уиски
220 мл течна животинска сметана

за меренга:
150 г захар
3 белтъка (със стайна температура)
1/3 ч. л. кремотартар
50 г малини за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови тарталети с плодове
Разбъркайте брашното със захарта, солта и ванилията в блендер. Прибавете маслото и смелете до получаването на трохи. Чукнете яйцето и пак смелете до получаването на топка тесто. Оформете диск, завийте го с прозрачно фолио и го приберете в хладилник за 30-40 минути.
2
Шоколадови тарталети с плодове 2
Разточете тестото върху набрашнен плот. Изрежете кръгове с големината на формата за тарталети. Поставете изрязаното тесто във формите и го надупчете с вилица. Приберете в хладилник за 30 минути. След това покрийте с парчета хартия за печене и посипете с морска сол.
3
Шоколадови тарталети с плодове 3
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете тарталетите за 15 минути. Махнете хартията със солта и печете до златисто - още 5 минути. Охладете.
4
Шоколадови тарталети с плодове 4
Натрошете шоколада. Загрейте сметаната и залейте шоколада и маслото. Разбъркайте, докато се разтопи. Налейте алкохола и отново разбъркайте.
5
Шоколадови тарталети с плодове 5
Разпределете ганаша в основите за тарталетите и охладете.
6
Шоколадови тарталети с плодове 6
От захарта и около 100 мл вода пригответе захарен сироп. Разбийте белтъците с кремотартара. Налейте на тънка струйка сиропа при постоянно разбиване.
7
Шоколадови тарталети с плодове 7
Полученият меренг прехвърлете в пош с накрайник и го разпределете върху тарталетите. Карамелизирайте го с горелка. Украсете с малини.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2019
Извинявайте с какво може да се замести кремотартара ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: