Шоколадови петифури

Източник: Венера Митова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.02.2012
Шоколадови петифури
 
Необходими продукти:
3/4 ч. ч. прясно мляко
1 и половина чаени чаши захар
6 с. л. сладкарско какао
250 г краве масло
4 бр. яйца
1 ч. ч. смлени орехи
4 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1

В тенджера с дебело дъно се слагат да заврат : млякото ,  кравето масло, захарта и какаото , като се бъркат непрекъснато с телена бъркалка.

 


2

Отделя се по голяма част от сместа - 3/4 и се оставя да изстине.

 


3

Яйцата се отделят и белтъците се разбиват на сняг.


4

В топлата смес започват да се прибавят с непрекъснато бъркане жълтъците , орехите , брашното и накрая с леко бъркане разбитите на сняг белтъци.

 


5

Изсипва се в намазнена с олио и поръсена с брашно тава.


Пече се около 20 мин. на умерена фурна.


6

Изстиналия сладкиш се намазва с отделената смес.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: