Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка

Чудесен избор за десерт с наситен какаов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
50 г краве масло (меко)
100 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипка сол
1 яйце
130 г брашно
1 ч.л. какао премиум Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
140 мл прясно мляко
50 г тъмен шоколад (със 70% съдържание на какао)

за пълнежа:
250 г извара
1 пакет Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
2 с.л. прясно мляко

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка
С помощта на миксер разбийте маслото за кексовото тесто на крем. При постоянно разбиване добавете захарта, ваниловата захар и солта. Щом получите еднородна смес добавете яйцето, включете миксера на високи обороти и разбивайте крема около 30 секунди.
2
Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка 2
В подходяща купа разбъркайте брашното, какаото и бакпулвера в купа. Постепенно сипвайте сместа при масления крем, като редувате с млякото и продължавате да разбивате с миксер. Настържете шоколада и го добавете към сместа.
3
Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка 3
Разбийте изварата за пълнежа с пудинга. Разделете сместа на 8 равни части. 6 от тях оформете на топчета. Сипете във всяка от формите за мъфини по една супена лъжица от тестото. Сложете в средата на формата по едно топче от плънката и разпределете останалото тесто във всичките 6 форми.
4
Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка 4
От останалата плънка щипнете с пръсти малки парченца и с тях украсете мъфините.
5
Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка 5
Печете ги около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това извадете формата и я оставете да се охлади 10 минути. Извадете мъфините, подредете ги върху решетка и ги оставете да изстинат напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2023
Ще заложа на повече шоколад и какао следващият път
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: