Шоколадови кантучини

Хрупкави, с много шоколад, шамфъстък и бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2012
Шоколадови кантучини
 
Необходими продукти:
200 г брашно
200 г пудра захар
80 г какао
100 г черен шоколад
60 г суров, белен шамфъстък
60 г сурови бадеми
3 яйца
1 1/2 ч. л. сода бикарбонат
2 ч. л. инастантно кафе
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови кантучини

Брашното и какаото се пресяват в купа, прибавят се содата, ванилията и солта.


2
Шоколадови кантучини 2

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пухкава пяна.


3
Шоколадови кантучини 3

Шоколадът се настъргва или нарязва наситно. Нес кафето се разтваря в малко топла вода.


4
Шоколадови кантучини 4

Всичко се смесва в купа и се прибавят целите ядки. Разбърква се до хомогенизиране.


5
Шоколадови кантучини 5

Сместа се разделя надве. От всяка половина се оформя руло и леко се сплесква (работи се с намазнени ръце, за да не лепи). Разпределят се в тавата на разстояние едно от друго. Ако тавата не е с незалепващо покритие, на дъното се поставя пергаментова хартия.

 


6
Шоколадови кантучини 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20–25 минути. След изпичане се охлаждат леко и се нарязват на филийки с дебелина 1,5–2  см. Поставят се в тава с разрязаната страна нагоре (легнали) и се пекат на 140 градуса, с вентилатор, за около 15 минути или докато се изсушат добре.






Съвет: Може да ги използвате за приготвянето на десерти с различни кремове или да ги поднасяте с чай и кафе.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2013
Приготвям сладки за Коледа....станаха страхотни. Ние ги обичаме по-тънички и ги нарязах на филийки с дебелина до 1 см и върнах за доизпичане във фурната само за 5 мин, за да не станат чупи зъбки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: