Шоколадови бисквити

Перфектни за кафе, чай или мляко
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
175 г брашно
2 яйца
150 г захар
175 г черен шоколад
60 г краве масло
3/4 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол
125 г орехи
60 г пудра захар за овалване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови бисквити

Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня, след това леко се охлажда.

 


2
Шоколадови бисквити 2

В купа се смесват брашното, бакпулвера, ванилията и солта. В друга купа се разбиват яйцата със захарта (с миксер),  докато сместа побелее.

 


3
Шоколадови бисквити 3

Орехите се смилат едро.

 


4
Шоколадови бисквити 4

Смесват се яйчената смес, разтопеният шоколад, орехите и сухите продукти. Разбърква се до хомогенизиране. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение. Сместа се прибира в хладилник поне за 1 1/2 часа.

 


5
Шоколадови бисквити 5

Оформят с топки с големината на орехи и се овалват в пудра захар.

 


6
Шоколадови бисквити 6

Подреждат се в тава, намазана с малко зехтин, върху хартия за печене (зехтинът е за да залепне хартията) и се пекат в загрята на 160 градуса фурна,  с вентилатор, за 13 минути. След като се извадят, се оставят да се охладят в тавата за 3–4 минути, после се доохлаждат на скара.

 


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 30 сладки. Предвидени са по 3-4 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2020
Мнооооого вкусни
14.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2019
Любими са ми!
13.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2019
Лесни и вкусни ! На следващия ден са още по-хубави !
12.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2016
Страхотни,топят се в устата!
11.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Много мекички и вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: