Шоколадови бисквити с парченца шоколад

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 04.01.2015
Шоколадови бисквити с парченца шоколад
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. неподсладено какао
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 яйце
125 г краве масло
1 ч. л. сода за хляб
2 с. л. прясно мляко
1 ванилия
1/4 ч. л. сол
100 г шоколад


Начин на приготвяне:
1
Всички продукти трябва да се предварително извадени от хладилника и да са на стайна температура. Разбивате омекналото краве масло със захарта, с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте яйцето, ванилията и прясното мляко.
2
Пресявате брашното, заедно с какаото, содата и солта, и малко по малко, при непрекъснато разбиване, го добавяте към течната смес. Получава се лепкаво какаово тесто, към което добавяте нарязания наситно шоколад. Най-добре е да ползвате шоколадов чипс (бонбони), тъй като шоколадовите бисквити ще бъдат по-симпатични с малки кръгли шоколадови парченца, но ако не можете да намерите може да използвате и друг шоколад, например шоколад за готвене. След като добавите шоколада омесвате добре с ръце и прибирате тестото за минимум 2 часа с хладилника, за да стегне.

3
След като шоколадовото тесто за шоколадовите бисквити е стегнало, застилате тава с хартия за печене и върху нея нареждате оформените от тестото малки топчета. Имайте предвид, че при печене шоколадовите бисквити с парченца шоколад увеличават доста обема си, затова нареждайки ги оставяйте разстояние между тях, за да не се слепя при печене.
4
Изпечете бисквитите за 12-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като ги извадите от фурната изчакайте 5 минути да изстинат и след това ги отделете от тавата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Станаха доста големи, но пък са мноого вкусни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
Невероятно вкусни... ммм с парченца шоколад :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: