Шоколадови бишкоти

Те са съвършеното допълнение към чаша ароматно кафе, чай или пък топло мляко
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
60 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
90 г краве масло (със стайна температура)
200 г захар
2 яйца
160 г черен шоколад „Своге“ (с 65% какао)


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови бишкоти
Брашното се разбърква с какаото, содата и солта.
2
Шоколадови бишкоти 2
Маслото се разбива много добре със захарта. Чукват се яйцата и отново се разбива.
3
Шоколадови бишкоти 3
Сипва се сместа с брашното и се разбърква.
4
Шоколадови бишкоти 4
Шоколадът се накълцва.
5
Шоколадови бишкоти 5
Добавя се към сместа и се разбърква.
6
Шоколадови бишкоти 6
От полученото тесто се оформят два фитила.
7
Шоколадови бишкоти 7
Слагат се в тави с незалепващо покритие. Пекат се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор), след което се изваждат и се оставят, леко да се охладят.
8
Шоколадови бишкоти 8
Нарязват се на филийки с дебелина от 3–4 см.
9
Шоколадови бишкоти 9
Подреждат се в тави и се пекат 5–7 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
10
Шоколадови бишкоти 10
Охлаждат се и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2019
Страхотен какаов вкус! Ще им се насладим в новогодишната нощ!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: