Шоколадови алфахорес

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2004
Шоколадови алфахорес
 
Необходими продукти:
1 ч. л. бакпулвер
250 г пшеничено брашно
конфитюр по избор
100 г шоколад
50–60 мл прясно мляко
50 г краве масло
3 с. л. пудра захар
3 жълтъка
1/2 ч. л. течна ванилия
3 с. л. джин


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови алфахорес
Маслото се разтопява и се разбърква със захарта. Един по един се слагат жълтъците, разбива се и се ароматизира с ванилията и джина. Слага се бакпулверът и постепенно се добавя пресятото брашно, като през цялото време се бърка с дървена лъжица.
2
Шоколадови алфахорес 2
След това тестото се меси на ръка и се разточва върху набрашнена повърхност. Изрязват се дискове, подреждат се в намаслена и набрашнена тава и се пекат 5–8 минути при температура 200–220 градуса.
3
Шоколадови алфахорес 3
След като изстинат, половината бисквити се намазват с конфитюр и отгоре всяка се затваря с друга бисквита.
4
Шоколадови алфахорес 4
В малка тенджера се поставят шоколадът и прясното мляко, загрява се, за да се разтопи шоколадът и с лъжица се обливат бисквитите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: