Шоколадова торта

ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.01.2018
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. л. сода за хляб
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио (+ за намазване)
2 ч. ч. брашно (+ за поръсване)
6 с. л. какао
1 бурканче конфитюр
400 г течен шоколад
натрошени орехи (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Содата се разтваря в киселото мляко.
2
Прибавя се захарта и се разбърква.
3
Налива се олиото и пак се разбърква, докато продуктите се смесят добре.
4
Добавя се брашното, пресято с какаото и се разбърква, до получаване на еднородна смес.
5
Половината от сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре се разпределя конфитюрът и върху него се изсипва останалата смес.
6
Първо се пече за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (само на долен реотан), след което се пече до готовност (до суха клечка) с включен вентилатор, горен и долен реотан.
7
Оставя се да се охлади и се маже с течен шоколад. По желание се поръсва с натрошени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: